Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Helgen den 18 – 19 maj hölls Skyttesportförbundets årsmöte med tillhörande konferens. Vid konferensen och mötet diskuterades det om två motioner samt en proposition, förbundets verksamhetsplan gicks igenom och personval gjordes till styrelsen.
 
Nu har vi släppt ett fullmatat sommaravsnitt av Träffsäkert - svensk skyttesports webb-tv magasin. Du kan se avsnittet direkt här på hemsidan - klicka bara här.
 
Gevärsskytten Marcus Madsens fina form håller i sig. I dagens VC-tävling i München sköt han karriärens hittills högsta poäng i VC-sammanhang; 628.4. "Det hade räckt till final på vilken tävling som helst utom just här i München", sa Marcus efteråt.
 
Världscuptävlingen i München pågår för fullt sedan i söndags. Lotten Johanssons 21:a plats i damernas luftgevär är den vassaste svenska insatsen hittills.
 
I helgen börjar världscupen i München. Sverige har fyra pistol- och sju gevärsskyttar med i tävlingen.
 
Arbetet med Skyttesportappen är i full gång vi har nu kommit så pass långt att vi kan visa upp en testversion och berätta om vilka funktioner som den kommer innehålla primärt.
 
SvSF är inne i en spännande utvecklingsprocess med många nya utmaningar och söker därför en chef som får möjlighet att självständigt leda förbundskansliet.
 
Under veckan avgjordes Europacupen för gevär 300m i danska Århus. Elin Åhlin sköt stabilt och kunde ta två silvermedaljer med sig hem, det ena i helmatch och det andra i "60 ligg". De svenska herrarna fick med sig ett lagsilver hem.
 
Idag startar gevärsskyttarnas Europacup på 300 meter upp i danska Århus. Elin Åhlin är en av de svenska skyttarna som finns med i startfältet.
 
I helgen sköt Marcus Madsen ett nytt svenskt rekord i luftgevär 10m. Rekordet sattes på en tävling i Hannover.
 
Stefan Nilsson sköt sånär perfekt i dagens tre serier och tog sig vidare till särskjutning. Där bommade han dessvärre bort sig direkt. "Det är för dåligt rent ut sagt att inte förvalta en sån här chans", sa en besviken Stefan efteråt.
 
Victoria Larsson slutade på en tionde plats i damernas skeet efter att skjutit på en hög och stabil nivå genom hela tävlingen. Detta är "Vickans" hittills bästa resultat på världscupen.
 
Victoria Larsson ligger på en 17:e plats i damernas skeet, med 70/75 träff, efter första dagens världscuptävlingar i Changwon. Therese Lundqvists skytte var lite mer svajigt idag och hon träffade 61 duvor på sina 75 skott.
 
Idag presenterade SOK ytterligare 15 namn som blivit uttagna till Europeiska Spelen i Minsk 21-30 juni. Bland dessa fanns fyra skyttar; Lotten Johansson, Isabelle Johansson, Marcus Madsen och Morgan Johansson.
 
Morgan Johansson svarade för en stark prestation då han knep en 16:e plats i herrarnas 10m luftpistol på världscupen i Peking.
 

Postadress:
Laxå SF - Skyttesport
Anders Günther, Casselgatan 19
69530 Laxå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: laxa_skf@hotmail.se

Se all info